fbpx

Meny

En trygg resa från idé till verklighet

"Vi valde Tegsnäshus för det lokala och för friheten"

Om projektet:

Alexandra och Anton i Lycksele valde en delad entreprenad med Tegsnäshus då de hade som önskan att själva utföra mycket av arbetet med huset. ”Oräkneligt antal arbetstimmar på husbygget har gjort att vi kan huset in i minsta detalj och känner att det är VÅRT hus”

”Vi har kommit med idéer och en plan om hur vi vill att huset ska vara, Tegsnäshus har varit väldigt flexibla samt givit oss bra praktiska tips med byggandet”

”Vi valde Tegsnäshus för ett flertal anledningar”

*Första kontakten vi hade med Erik var kanon, han ingav direkt sådant förtroende och trygghet, så beslutet blev för oss enkelt.

*Att ha ett hus som är byggt i fabrik bara nå­gon mil från där det nu står gör oss väldigt stolta.

*Andra husleverantörer jobbar utifrån en färdig katalog med hus som man till viss del kan ändra. Tegsnäshus kom från andra hållet och utgår från vad Vi vill. Detta har gjort att vi nu har ett mycket personligt hus. ”

Byggstart Aug 2021 – Överlämning till kund Okt 2021 – Inflyttning Feb 2022. Härnäst på vår to do är att måla huset i tjärvi­triol samt påbörja projekt trädgård!

Alexandras tips till er som ska bygga nytt:

Planera planera planera! Vi tror att nyckeln för att genomföra ett bra husprojekt är att ha en tydlig vision från start, då blir besluten längst vägen mycket enklare och man kan fokusera på att ta bygget framåt istället för att fastna i smådetaljer.

Ladhus Lycksele
Fjällstuga

ETT KOMPLICERAT BYGGE MEN TH KUNDE VERKLIGEN HANTERA DET VÄL

Om projektet:

Iita och Anders valde en totalentreprenad där mycket av deras tid lagts på detaljer. Resultatet är ett fantastiskt smakfullt fjällhus med genomgående färgsättning på samtliga paneler. 

“Genom hela processen som var en totalentreprenad har vi bara positivt att säga. Redan från början när vi lämnade in våra skisser och ideer hur vi ville bygga så fick snabb och proffsig hjälp. Det var verkligen ett komplicerat bygge men Tegnäshus kunde verkligen hantera det väl.

Om det uppstod några problem på vägen så var man snabb på att hjälpa till och lösa det.

Nu tänker vi bygga skotergarage med utebastu och själv klart ber vi Tegsnäshus hjälpa till.”

 Frida & Mattias - Nyckelfärdigt ladhus i Degernäs

Vad var viktigast i valet av husleverantör?

Viktigt för oss i valet av tomt var att den inte skulle vara låst till en specifik husleverantör. Vi ville kunna ha alla valmöjligheter för att utforma vårt hus och inte behöva anpassa oss efter ett färdigt hus i en katalog. Det var också viktigt att ”gediget” är standard och inte ett påkostat tillval. Absolut viktigast för oss var att ha en bra kommunikation och god kontakt med dom som skulle leverera vårt hem. Vi ville ha en husleverantör som var genuint intresserade av oss och vår vision, och inte känna oss som en i mängden av andra kunder.  

Varför föll valet på Tegsnäshus?

För att vi fick precis det vi kände var viktigt för oss i valet av leverantör. Tegsnäshus fick oss att känna att vår husresa är lika viktig för dom som för oss. En positiv magkänsla från start var helt enkelt viktigt, något som också infriades och har följt med under hela processen. 

Utmaningar i bygget?

Vi valde helentreprenad och dom stora utmaningarna för oss har främst varit alla estetiska val. I den tid vi lever har det varit leveransproblem av några produkter. Orsaken till att det inte varit några större utmaningar är nog främst tack vare den goda kommunikationen med Tegsnäshus och deras underleverantörer. 

Hur kom ni fram till planlösning och fasadstil?

Planlösningen är kopierad med några ändringar. Vi gillar symmetrin och att huset är uppdelat i tre delar med köket i mitten. Där har vi genomsikt genom huset via utgång i väst och öst och ryggåstak, vilket ger en luftig känsla som förstärker att det verkligen är husets centrum. Det bästa är att den privata delen med sovrum, allrum och ett badrum går att ”stänga bort” från den mer sociala delen med kök och vardagsrum. I den delen är kaminen central. Huset är något mer anonymt från framsidan och med större glaspartier mot skogen på baksidan. 

 

Fasaden är inspirerad av en klassisk gammal lada. Färgen tycker vi passar fint in i sin omgivning av tallskog. Vi letade länge efter en lasyr som motsvarar den varma känslan när järnvitriol är nystruken. Och vi tycker att vi lyckades väldigt bra! Taket är ett plåttak i aluzink som reflekterar fint på sommaren och gör att det känns något ljusare i skogen under höst och vintersäsongen. 

Berätta om ert magiskt fina badrum, hur kom ni fram till denna layout?

Precis som övriga huset är det stora badrummet väldigt symmetriskt och uppdelat i tre delar. Vi har länge drömt om bastu och dubbeldusch. Vi är glada för att vi bestämde oss för ett mörkare kakel på väggar och golv då vi upplever det väldigt rogivande.  

Vad är viktigast för er i ett kök?

Stora fria bänkytor, mycket förvaring och att det ska vara centrerat i huset. Vårt mål är att köket både ska vara en plats där vi kan laga god mat samtidigt som det är husets naturliga ”hängställe”.

 Frida & Mattias, Degernäs

Vill du veta mer om oss?

Sara Vennerberg
Kundkoordinator
Tel: +46 (0)933-222 53
Mobil: + 46 (0)70-545 34 40
sara.vennerberg@tegsnashus.se

Enkel kontakt - ny