fbpx

Meny

Sponsring

Vi stöttar det som är nära!

Vi på Tegsnäshus är mycket stolta att även detta år vara en del av Jonnas stora framgångar! För oss är det och har alltid varit viktigt att närvara & stötta lokalt.

Att få vara med på Jonnas resa och samtidigt inspirera till nya unga talanger i vårt närområde via Jonna är en av drivkrafterna till att fortsätta bygga företag och verka som arbetsgivare i Västerbottens inland. ❄️

Några korta frågor med Jonna Sundling!

Kan du berätta lite mer om hur det kommer sig att du började med just skidor. Hur började allt, speciella händelser/minnen och vad hände sen?

  • När jag var omkring 7 år fick jag för första gången testa på längdskidor vid en skidträning med Tvärålunds IF. Allt började med att jag fick ett väldigt bra intryck av längdskidor. Jag tyckte att det var roligt och fartfyllt samtidigt som jag kunde ha kul med mina vänner. Många av barnen i byn var där och jag föll pladask för sporten. Det härliga sällskapet, stafetterna vi avslutade varje pass med och såklart den varma saften som vi fick efteråt var nog en stor bidragande orsak till varför jag älskade att ta på mig skidorna. 

 

Hur skulle du beskriva uppväxten i Vindeln/ tvärålund och de möjligheter som erbjuds för unga som vill satsa på sin sport?

  • Uppväxten i Tvärålund och Vindeln var väldigt lugn och trygg och jag är glad över att jag fick växa upp just där. Allt det man behövde fanns och de sportsliga möjligheterna var många. Hockey, fotboll, längdskidor, innebandy, slalom, och löpning var några av de sporter som man kunde testa på då jag växte upp. 

Hur kommer det sig att du lyckats så bra i din sport? Avgörande faktorer? Berätta gärna dina tankar kring vissa situationer eller milstolpar och hur det kändes.

  • En avgörande faktor har varit att tro på mig själv och följa min egen väg framåt. När jag vann junior VM i sprint 2014 visste jag att det var idrotten jag vill hålla på med. Sedan dess har fokuset legat på att utvecklas och se hur bra jag kan bli som skidåkare. Vägen har inte alltid varit spikrak. Men jag älskar att se utveckling och det är något som driver mig till att fortsätta, små som stora grejer. Det kan vara tekniska detaljer, personbästa på ett test eller vinna stora lopp.

 

Vilka utmaningar och risker finns det i satsningen?

  • Ofta ligger man väldigt när gränsen som elitidrottare, så att hålla sig frisk och skadefri tycker jag kan vara en stor utmaning. 

 

Är det något du skulle vilja tipsa om till de som drömmer om en karriär inom skidsporten? Eller kanske oavsett sport.

  • Gör din grej, jämför mycket med dig själv och inte så mycket med andra! 

Vill du veta mer om hur vi jobbar med partnerskap & lokalt engagemang?

Sara Vennerberg
Sälj & marknadskoordinator
Tel: +46 (0)933-222 53
Mobil: + 46 (0)70-545 34 40
sara.vennerberg@tegsnashus.se

Enkel kontakt - old
Sara Tegsnäshus