fbpx

Meny

En trygg resa från idé till verklighet

Steg för steg att bygga hus med oss!

Vi bygger trähus med stor flexibilitet – för att ni ska få precis det hus ni drömmer om! Samtliga hus som byggs hos oss är unika och därför kan processen från start till mål också variera. Här beskriver vi steg för steg, från idé till hem. 

01. Intresseanmälan

Oavsett vart i processen ni befinner er så börjar resan vid en första kontakt. Detta sker enkelt via vår hemsidas kontaktformulär, via vår huskonfigurator eller via direktkontakt med oss via telefon.  

02. Husmodell

Vi är stolta över de hus vi byggt och visar mer än gärna dessa som referensobjekt. Under “husmodeller” kan ni inspireras av hus vi byggt. Eftersom vi lägger stor vikt vid att skapa ert hem efter era önskemål och visioner, har vi gjort dessa husmodeller formbara. Via våra referenshus kan ni enkelt klicka in på modellen för att själva ändra planritningen. Har du en annan vision – inga problem. Tillsammans tar vi fram underlag för det ni drömmer om. 

03. Ritningsförslag

Tillsammans tar vi fram ett utkast på husmodell och era specifika anpassningar genom vårt ritverktyg eller direkt via våra ritkonsulter. Redan i detta skede kan vi tillsammans titta på förutsättningar utefter rådande detaljplan och hur huset ska placeras på tomten. Detta material ligger sedan som grund till en offert. 

04. Offert

Offerten som lämnas baserar på den husmodell vi gemensamt tagit fram underlag till, med era ev. önskemål. Vi utgår alltid från vår standard leveransspecifikation om inget annat överenskommits i denna fas. För mer info om vad som är standard för oss, se avsnittet “detta ingår när du bygger med oss” 

05. Köpeavtal

Vi finns med er hela vägen

Från idé till ett färdigt hus är en lång resa och många beslut ska fattas. Vi finns med er hela vägen för att göra er husresa så behaglig som möjligt. Vi hjälper er med allt från val av inredning till de kompletta handlingarna ni kommer behöva göra för att uppnå er husdröm.

06. Bygglov

I väntan på att bygglovsansökan kan beviljas finns god tid för beslut av invändiga detaljer i huset. Detta sätter er
prägel på huset. Val av lister, kök, badrum, kakel och klinker är en väldigt rolig del i byggprocessen! Våra
professionella partners kommer att hjälpa er hela vägen fram till beslut.

07. Avrop

Vi följer i varje byggprojekt en tidsaxel. Efter att de övergripande valen är lagda som ligger till grund för en bygglovsansökan, finns det gott om tid att ta beslut som sätter er prägel på interiören av huset. Era personliga val sammanställs sedan i en slutbeställning. 

08. Leverans

Våra konstruktioner bygger på långblock. Det gör monteringen enkel, snabb och den görs med hög precision. Huset får även färre skarvar. För hus som byggs på en gjuten platta använder vi oss alltid av en delad syll. Metoden är högeffektiv och ger ett exakt monteringsresultat. Tiden det tar att bygga husets alla block är intensiv. Vår ambition är att byggtiden för blockproduktion och montering ska motsvara ett månvarvs arbete. När blocken levereras ställs husets skal upp, komplett med ytterväggar och tak, metodiskt och säkert inom några dagar.

09. Slutbesiktning & garanti

En stor milstolpe i husbyggets resa. Beroende på entreprenadform varierar vår tid på byggarbetsplatsen. Kanske har ni valt att göra mycket själva på huset och därför beställt ett klimatskal. Vid totalentreprenad ser vi till att säkerställa att alla underentreprenörer levererar precis enligt det vi kommit överens om och överlämnar sedan efter slutbesiktning ert drömhem redo att flytta in i. 

Vill du veta mer om oss?

Sara Vennerberg
Kundkoordinator
Tel: +46 (0)933-222 53
Mobil: + 46 (0)70-545 34 40
sara.vennerberg@tegsnashus.se

Enkel kontakt - old